اصول اخلاقی انتشار مقاله

اصول اخلاقی انتشار مقاله

  1. مقالات باید حاصل کار پژوهشی و علمی نویسنده یا نویسندگان و در زمینه تخصصی فصلنامه باشند.
  2. نویسنده لازم است از هرگونه سرقت علمی پرهیز کند و به طور جدی اصول و قواعد کار علمی در زمینه پژوهش را رعایت کند.
  3.  هنگام ارسال مقاله توسط نویسنده، نباید مقاله یا بخشی از آن در هیچ مجله‌ای در داخل یا خارج از کشور به طور هم‏زمان در جریال داوری و یا چاپ باشد.
  4. نویسنده یا نویسندگان معتقد به منافع و امنیت ملی باشند و الزامات آن را در کار پژوهشی خود رعایت کنند.
  5. مسئولیت صحت محتوای مقالات به عهدۀ نویسندگان است.
  6. نشریه در ویرایش، تلخیص یا اصلاح مقاله‏ های دریافتی آزاد است.
  7. دست‏اندرکاران نشریه متعهد به بررسی بی‏‌طرفانه مقالات هستند و هیچ‏ گونه تبعیضی در مراحل مختلف دریافت و ارزیابی مقالات اعمال نمی‏‌کنند.
  8. فصلنامه برای هیچ شخص یا مقاله‌‏ای امتیاز ویژه قائل نیست و صرفاً بر اساس اصول و معیارهای علمی، اقدام به بررسی مقالات می‏‌کند.
  9. داوران متعهد به ارزیابی بی‏‌طرفانه مقالات هستند و تنها بر اساس معیارهای علمی و حرفه‌‏ای، مقالات را بررسی و ارزیابی می‏‌کنند.

در زمینۀ اخلاق نشر، نشریه سفالینه از آخرین بیانیه کمیته نشر(COPE)پیروی می‏‌کند. همچنین از سامانه‌‏های همتاجو یا مشابهت‌‏یاب برای سنجش رعایت اخلاق نشر و جلوگیری از سرقت علمی و ادبی استفاده می‏‌کند:

مشروح اصول کمیتۀ بین‌المللی اخلاق نشر  COPE:

 https://publicationethics.org/about/guide

 

جهت دسترسی به نمودار فلودیاگرام کمیته اخلاق نشر (COPE) به زبان فارسی، بر روی لینک بالا کلیک نمایید.

تضاد منافع

تضاد منافع به هر موردی که در تداخل و یا به طور منطقی امکان تداخل با ارائه کامل و هدفمند، بررسی دقیق، تصمیم‌گیری سردبیری یا انتشار مقالات پژوهشی و یا غیر پژوهشی ارائه شده به نشریه سفالینه (منتشر شده در مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره) باشد، اطلاق می‌شود.

تضاد منافع هنگامی وجود دارد که قضاوت حرفه‌ای در رابطه با منافع اولیه (اعتبار پژوهش) تحت تأثیر منافعی ثانویه قرار گیرد. هیچ چیز غیر اخلاقی در مورد منافع متقابل وجود ندارد اما باید به روشنی بیان شود. تمام نویسندگان باید تمامی تضاد منافع را در نامه همراه خود و در بخش «تضاد منافع» در هنگام ارسال اعلام کنند. هنگامی که نویسندگان هیچ گونه تضاد منافعی ندارند، باید به این صورت بیان شود: «نویسنده یا نویسندگان اعلام می‌دارند که هیچ تضاد منافعی در رابطه با  نویسندگی و یا انتشار این مقاله ندارند.» ممکن است سردبیر اطلاعات بیشتری در رابطه با تضاد منافع درخواست کند. ویراستاران و داوران نیز ملزم به اعلام هر گونه تضاد منافع هستند و اگر تضاد منافعی وجود داشته باشد از روند داوری مطالعه حذف خواهند شد. سیاست مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره این است که نباید هیچ یک از سردبیران نشریه رابطۀ مالی با  نویسندگان داشته باشند.

بیان همه تضاد منافع، برای گزارش شفاف از پژوهش لازم است. عدم اعلام تضاد منافع می‌تواند منجر به رد فوری یک مقاله شود. اگر تضاد منافع اعلام نشده‌ای پس از انتشار مقاله مشخص شود، مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره مطابق با دستورالعمل COPE عمل و در این مورد اقدام به اطلاع رسانی خواهد کرد. تضاد منافع می‌تواند مالی، غیر مالی، حرفه‌ای و یا شخصی باشد. تضاد منافع می‌تواند در رابطه با یک سازمان یا یک فرد به وجود آید.

-         تضاد منافع مالی

تضاد منافع مالی شامل موارد زیر است: (اما باید دقت شود که محدود به این موارد نیست)

-         دریافت بازپرداخت، هزینه، بودجه و یا حقوق و دستمزد از یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه اکنون و چه در آینده سهیم باشد.

-          مالکیت سهام یا موجودی در یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه الان و چه در آینده سهیم باشد.

-         مالکیت یا اقدام برای اختراع ثبت شده مربوط به محتوای مقاله مورد نظر.

-         دریافت بازپرداخت، هزینه‌ها، بودجه و یا حقوق و دستمزد از سازمانی که مالکیت و یا اقدام برای ثبت اختراعات مربوط به محتوای مقاله نموده است.

-         تضاد منافع غیر مالی

تضاد منافع غیر مالی شامل موارد سیاسی، شخصی، ایدئولوژیک، علمی و فکری است. (اما باید دقت شود که محدود به این موارد نیست)

 

تألیف و نویسندگی

یک نویسنده به طور کلی فردی در  نظر گرفته می‌شود که سهم فکری قابل ملاحظه‌ای در انتشار یک تحقیق داشته است.
توصیه ICMJE این است که  تألیف و نویسندگی بر اساس 4 معیار زیر باشد:

  1. 1.     کمک‌های قابل توجهی در فهم و یا طراحی کار علمی مورد نظر و یا گردآوری، تجزیه و تحلیل و یا تفسیر داده ها داشته باشد.
  2. 2.     تهیه پیش‌نویس اثر مورد نظر و یا اصلاح آن خصوصاً برای قسمت‌هایی از کار که محتوای مهمی دارند.
  3. 3.     تأیید نهایی نسخه منتشر شده.
  4. 4.      موافقت درباره پاسخ‌گویی برای تمام جنبه‌های کار در اطمینان از این که سؤالات مربوط به صحت و یا یکپارچگی هر بخشی از کار به طور مناسبی مورد بررسی و تجریه تحلیل قرار گیرد.

علاوه بر پاسخ‌گویی در قبال بخش‌هایی از کار که نویسندگان انجام داده‌اند، یک نویسنده باید قادر به شناسایی این باشد که چه نویسندگانی مسئول قسمت‌های مختلف مقاله هستند. همچنین نویسندگان باید در مورد یکپارچگی مشارکت نویسندگان همکار اطمینان داشته باشند. همۀ افرادی که بعنوان نویسنده انتخاب شده‌اند باید هر چهار معیار نویسندگی را دارا باشند و تمامی کسانی که دارای این چهار معیار باشند باید به عنوان نویسندگان اثر مورد نظر شناخته شوند.

تنها مشارکت در جذب بودجه، جمع آوری داده‌ها، کمک‌های فنی، همکاری در نگارش و نظارت کلی گروه تحقیقاتی، ضامن نویسندگی نیست. نام افرادی که این چهار معیار را نداشته باشند بایستی در بخش «تشکر و قدردانی» ذکر شود.

تشکر و قدردانی

اسامی افرادی که به انجام کار علمی مورد نظر کمک کرده اند و چهار معیار مذکور را ندارند باید در بخش «تشکر و قدردانی» ذکر شود. نویسندگان باید تضمین کنند که هر شخصی که نام وی در بخش «قدردانی» است، مجوز  ذکر نام وی در بخش کمک‌های انجام شده به کار علمی مورد نظر را داده است. همچنین حمایت‌های مادی و مالی باید اعلام شوند. همه منابع کمک مالی و حمایت‌های دیگر در قبال پروژه و یا تحقیق مورد نظر، از جمله وجوه دریافتی از همکاران، مؤسسات و منابع تجاری بایستی گزارش شوند. مشاوره‌ها و وجوه مالی که به طور مستقیم به محققان پرداخت می‌شوند نیز باید ذکر شوند. حضور و دخالت علمی نویسندگان و یا هر کس دیگری که به آماده‌سازی محتوای مقاله یاری رسانده‌اند باید در کنار منبع مالی‌شان، همان‌طور که در دستورالعمل انجمن نویسندگان توصیف شده است، اعلام شود.

اطلاعات نویسنده

یکی از اهداف نشر اطلاعات نویسندگان در نشریه‌ها آن است که نویسندگان و مؤسسات آن‌ها به جامعه علمی شناسانده شوند و در آن قابل تشخیص باشند. اطلاعات نویسنده همچنین برای بازیابی اطلاعات ثبت شده در دیتابیس‌ها و شاخص کتابشناختی استفاده می‌شود؛ گرچه بسیاری از دیتابیس‌ها، اطلاعات نویسنده یا اطلاعات کامل آن‌ها را در دیتابیس قرار نمی‌دهند. برخی از نویسندگان، نام یا نام خانوادگی یا نام میانی چند بخشی دارند و برخی از نویسندگان نام میانی ندارند، ولی قبلاً بخشی از نام یا نام خانوادگی شان در نشریه دیگری به عنوان نام میانی آنها استفاده شده است. سیاست نشریۀ سفالینه و سایر نشریاتی که توسط مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره منتشر می‌شود آن است که اطلاعات نویسنده از جمله نام، پسوندها و پیشوندهای اسمی وی را به همان شکلی که نویسندۀ مسئول ارسال کرده است، منتشر می‌کند. برای اطمینان از درستی و صحت اطلاعات نویسنده و برای جلوگیری از هر گونه خطا در مورد چگونگی نام نویسنده، املاء و نوشتار نام در دیتابیس‌ها و ایندکس‌های کتابشناختی و برای اینکه تغییرات در مقالات بعد از انتشار به حداقل برسد، نویسندگانی که به نشریه سفالینه مقاله ارسال می‌کنند ضروری است تا ارائۀ کتبی‌ای که بصورت اتوماتیک از اطلاعات نویسنده ایجاد می‌شود را بررسی و تأیید نمایند.  این مورد شامل چگونگی ظاهر شدن اطلاعات نویسنده در دیتابیس‌هایی مانند اسکوپوس خواهد بود.

بنابراین، نویسندگان باید اطلاعات خود را در قسمت مشخص شده در زمان ارساله مقاله به نحوی ثبت کنند که با اطلاعات انتشارات قبلی از لحاظ کتاب شناختی سازگار باشند.

تغییرات نویسندگی

هر گونه تغییر در مشخصات نویسندگان (یعنی ترتیب، افزودن و حذف برخی از نویسندگان) پس از ارسال اولیه باید توسط تمام نویسندگان تأیید شود. نویسندگان باید در مورد ترتیب نویسندگی در میان خود تصمیم بگیرند و به توافق برسند. علاوه بر این هر گونه تغییرات باید به سردبیر توضیح داده شود. همچنین مرکز هنر اسلامی نگاره هم راستا با دستورالعمل COPE ، از تمام نویسندگان تأییدیه کتبی مبنی بر این ‌که آن‌ها با هر گونه تغییرات در مشخصات نویسندگان مقاله ارسالی و یا منتشر شده موافقند را اخذ می‌کند. این تأییدیه باید به طور مستقیم از طریق ایمیل از طرف هر نویسنده اعلام شود. این وظیفه بر عهدۀ نویسندۀ مسئول است که اطمینان دهد تمامی نویسندگان با تغییرات پیشنهادی موافقند. در صورتی که اختلاف نظر در میان نویسندگان وجود داشته باشد و توافق رضایت‌بخشی بدست نیاید، آن‌ها بایستی با مؤسسه‌های فعالیت خود برای حل این مشکل تماس بگیرند. حل و فصل اختلافات نویسندگی جزو مسئولیت‌های سردبیر نشریه نیست.

شناسه منحصر به فرد

(ORCID) شناسه آزاد پژوهشگران و نویسندگان (پژوهشگر آزاد و IDمؤلف) تلاشی غیر انتفاعی و انجمن‌محور برای ارائه یک رجیستری از شناسه منحصر به فرد محقق و یک روش شفاف از ارتباط این شناسه با فعالیت‌ها و نتایج تحقیقاتی او است. اسکوپ ID نویسنده، دیگر شناسه منحصر به فرد است. نشریه سفالینه استفاده از این شناسه‌های منحصر به فرد را برای شناسایی افرادی که به این نشریه مقاله ارسال می‌کنند و یا کسانی که به عنوان داوران برای بررسی مقالات ارسالی انتخاب می‌شوند تشویق می‌کند. اعضای تیم تحریریه نشریه‌ها دارای شناسه منحصر به فرد خود در پروفایل‌شان هستند.

استناد

مقالات پژوهشی و غیر پژوهشی (به عنوان مثال: نظری، مروری و نقد و بررسی) باید متون مناسب و مرتبطی در حمایت از ادعاهای ارائه شده در مقاله داشته باشند. خود استنادی بیش از حد و نامناسب و یا تلاش هماهنگ میان نویسندگان مختلف تا به طور کلی به خود استناد کنند شدیدا نامناسب است.

نویسندگان باید هنگام آماده‌سازی مقاله خود دستورالعمل‌های زیر را در نظر بگیرید:

-         هر مطلبی در مقاله که به اطلاعات منابع خارجی متکی‌ است باید دارای استناد باشد. (به این معنی که جزو ایده‌ها و یا یافته‌های خود نویسنده و یا دانش عمومی نباشد)

-         نویسندگان نباید به اقتباس‌های اثر اصلی استناد کنند. برای مثال، آن‌ها باید از مقاله اصلی به جای یک مقاله مروری که به نقل از مقاله اصلی مطلبی را ذکر کرده، استناد کنند.

-         نویسندگان باید اطمینان حاصل کنند که استنادشان دقیق است. (یعنی باید مطمئن باشند که نقل قول‌شان از اظهارات‌شان در مقاله حمایت می‌کند و نباید مطلب دیگری را که مورد حمایت نویسنده نیست را با استناد به آن نادرست جلوه دهند)

-         نویسندگان نباید منابعی را که مطالعه نکرده‌اند مورد استناد قرار دهند.

-         نویسندگان ترجیحاً نباید به انتشارات خود و یا دوستان، همکاران و مؤسسات خود استناد کنند.

-         نویسندگان نباید تنها به مقالات یک کشور استناد کنند.

-         نویسندگان نباید برای اثبات یک نکته از تعداد بیشماری استناد استفاده کنند.

-         در حالت ایده‌آل، نویسندگان باید به منابعی استناد کنند که تحت داوری همتا قرار گرفته باشند.

انتشار تکراری

هر مقاله‌ای که به  نشریه سفالینه ارسال می‌شود باید نسخه اصلی باشد و نباید تمام مقاله و یا بخش‌های مهمی از آن در دست بررسی توسط نشریه دیگری باشد. در هر صورت هنگامی که احتمال هم‌پوشانی یا تکرار و تقلید وجود داشته باشد، از نویسندگان می‌خواهیم که در مورد این موضوع شفاف و صریح باشند. آن‌ها باید هرگونه انتشار دارای هم‌پوشانی احتمالی را اعلام کنند و در صورت امکان این فایل‌ها را به پیوست مقاله آپلود کنند. همچنین اگر در مقاله به دیگر مقالات منتشر نشده و یا در حال چاپ استناد شود و در فرایند ارزیابی توسط سردبیر یا داوران مورد نیاز باشد، در صورت درخواست سردبیر باید آن مقاله در دسترس قرار گیرد. مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره، حق قضاوت در مورد مقالاتی که به طور بالقوه با هم تداخل دارند را به طور مورد به مورد برای خود محفوظ می‌داند.

به طور کلی، مقاله ارائه شده نباید به طور رسمی در هیچ نشریه یا در هر شکل قابل استناد دیگری منتشر شده باشد. البته به طور استثناء انتشار در قالب پوستر و ارائه کنفرانسی مانعی ندارد مشروط به آن‌که این موضوع در هنگام ارسال به طور صادقانه بیان و مسئله توجیه و روشن شود.

نشریه سفالینه در رابطه با موضوع هم‌پوشانی از سیاست‌های ICMJE پیروی می‌کند.

سرور قبل از چاپ و مخازن سازمانی/ نویسندگان

ارسال یک نسخه از مقاله به سرور قبل از چاپ مانند ArXiv،BioRxiv ،Peer J PrePrints ، یا پلتفرم‌های مشابه (هم تجاری و هم غیر تجاری) به عنوان انتشار مجدد در نظر گرفته نمی‌شود. همچنین نشریه‌های منتشر شده توسط مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره، نسخه‌هایی که در وب سایت شخصی و یا سازمانی یک نویسنده منتشر شده است را داوری خواهد کرد.

بازنویسی متن (سرقت علمی از خود)

نویسندگان باید بدانند که تکرار متنی از انتشارات قبلی خود بازنویسی متن محسوب شده (همچنین سرقت ادبی از خود نامیده می‌شود) و در برخی موارد غیر قابل قبول در نظر گرفته می‌شود. هنگامی که کپی از انتشارات قبلی خود نویسندگان لازم و یا غیر قابل اجتناب باشد، باید همیشه به طور شفاف گزارش شود و به درستی با شرایط کپی رایت (حق معنوی اثر) سازگار  باشد. اگر مقاله ارسالی شامل متنی است که در جاهای دیگر منتشر شده است، نویسندگان باید در نامه همراه (cover letter) این موضوع را به سردبیر نشریه اطلاع دهند.

داوری همتا (Peer review)

همه مقالات پژوهشی و بسیاری از مقاله‌های دیگر، که توسط نشریات مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره منتشر می‌شوند به صورت کامل تحت یک فرایند داوری همتا قرار می‌گیرند. این بررسی معمولاً شامل بررسی توسط دو داور همتا است. هر کدام از نشریه‌ها ممکن است در فرآیندهای داوری همتا متفاوت عمل کنند. برای ملاحظه سیاست داوری همتا در مورد هر یک از نشریه‌ها، لطفا به وب سایت نشریه مراجعه کنید.

سیاست داوری همتا

تمام مقالات ارسالی به نشریات مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره توسط سردبیر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ایشان تصمیم می‌گیرند که آیا مقاله برای داوری همتا مناسب است یا خیر. در صورتی‌ که سردبیر جزو نویسندگان باشد یا هرگونه تضاد منافع در قبال هر مقالۀ ارسالی داشته باشد، یکی دیگر از اعضای هیئت تحریریه برای پذیرش مسئولیت نظارت بر داوری همتا اختصاص می‌یابد. مقالات ارسالی که مناسب تشخیص داده شوند توسط کارشناسان مستقل برای داوری همتا ارسال خواهند شد. سردبیر بر اساس گزارش داوران تصمیم نهایی را اتخاذ خواهند نمود و این گزارش‌ها همراه با تصمیم سردبیر دربارۀ مقاله به نویسندگان ارسال خواهد شد. نویسندگان باید توجه داشته باشد که حتی در کنار یک گزارش مثبت، نگرانی‌های مطرح شده توسط داوران دیگر ممکن است اساساً مقاله را تضعیف کند و در نتیجه باعث رد شدن مقاله گردد.

داوران همتا

نویسندگان در صورت تمایل می‌توانند داورانی را که حوزۀ فعالیت‌شان با موضوع مقاله مرتبط است، پیشنهاد دهند؛ با این حال، تصمیم‌گیری در این مورد در اختیار سردبیر است. نویسندگان نباید همکاران اخیر و یا همکارانی که در مؤسسه یکسان کار می‌کنند را معرفی کنند. نویسندگانی که مایل به معرفی داور هستند می‌توانند در نامه‌ای همراه به این مسئله اشاره کنند و بایستی در صورت امکان، آدرس ایمیل مؤسسه و یا اطلاعاتی که به سردبیر برای بررسی و تأیید هویت داور معرفی شده کمک می‌کند را ارائه دهند. (برای مثال ORCID ID و Scopus ID)

همچنین نویسندگان می‌توانند در این نامه تعدادی از داوران را حذف نمایند اما باید توجه داشته باشند که نباید تعداد بیش از حدی از افراد را حذف کنند، زیرا این کار ممکن است روند همتا را با مشکل مواجه کند. لطفاً توجه داشته باشید که سردبیر ممکن است داوران حذف شده را انتخاب کند.

اطلاعاتی که عمداً تحریف شده‌اند مانند پیشنهاد داورانی با نام یا آدرس ایمیل جعلی، منجر به رد مقاله شده و در راستای سیاست سوء رفتار، ممکن است به تحقیقات بیشتر و برخوردهای متناسب منجر شود.

محرمانه بودن

سردبیر و تیم بررسی با همه مقالات ارسالی به نشریه به طورمحرمانه رفتار خواهند کرد. داوران نیز به طور مؤکد ملزم هستند مقالات ارسالی را به‌طور محرمانه ارزیابی کنند. قابل ذکر است که مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره، مقالات ارسالی را جز در موارد سوء رفتار مشکوک، با اشخاص ثالث به اشتراک نخواهند گذاشت. (برای کسب اطلاعات بیشتر به سیاست سوء رفتار رجوع کنید)

سوء رفتار

مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره به طور جدی با تمام اتهامات سوء رفتار بالقوه برخورد می‌کند. نشریه‌های منتشر شده توسط این مرکز برای مقابله با موارد سوء رفتار مشکوک از دستورالعمل COPE پیروی می‌کند.

در موارد مربوط به تحقیقات مشکوک و یا سوء رفتار انتشار، ممکن است لازم باشد سردبیر با اشخاص ثالث مثلاً با مؤسساتی که نویسنده (نویسندگان) در آن‌جا مشغول به فعالیت هستند و یا کمیته اخلاق تماس بگیرد و مقاله‌های ارسالی را با آن‌ها به اشتراک گذارد. همچنین مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره ممکن است در این گونه‌ موارد از COPE مشاوره بگیرد و یا موارد ناشناس را در انجمن COPE مطرح کند.

سوء رفتار در پژوهش

همه تحقیقات مربوط به انسان‌ها (از جمله داده‌های انسانی و نمونه‌های مورد مطالعه انسانی) و یا حیوانات باید درون یک چارچوب اخلاقی مناسب انجام گرفته باشد. (برای اطلاعات بیشتر به سیاست اخلاقی و رضایت رجوع کنید) در صورتی که سوء ظنی وجود داشته باشد که پژوهشی درون یک چارچوب اخلاقی مناسب انجام نشده است، سردبیر ممکن است آن مقاله را رد کند و به اشخاص ثالث، مانند مؤسساتی که نویسنده (نویسندگان) در آن‌جا مشغول به فعالیت هستند و کمیته (های) اخلاق اطلاع دهد.

در موارد سوء رفتار اثبات شده در پژوهش، بخصوص مقالات منتشر شده و یا زمانی که تمامیت علمی مقاله به طور قابل توجهی کاهش یافته، مقالات ممکن است سلب اعتبار شوند. (برای اطلاعات بیشتر به سیاست اصلاحات و سلب اعتبار رجوع کنید)

سوء رفتار انتشار

تمام نشریه‌های منتشر شده توسط مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره از دستورالعمل COPE برای مقابله با سوء رفتار در انتشار مقالات پیروی می‌کند.

دستکاری تصویر

تمامی تصاویر دیجیتال در مقالات ارسالی، مورد بررسی دقیق قرار خواهند گرفت و هر نشانه‌ای از دستکاری که مغایر با دستورالعمل‌های زیر باشد منجر به تأخیر در روند پذیرش مقاله، رد و یا سلب اعتبار مقاله منتشر شده، خواهد شد.

-         هیچ بخشی از تصویر نباید بزرگنمایی، تیره، جابجا، حذف یا نشان داده شود.

-          تنظیمات روشنایی، کنتراست و یا تعادل رنگ اگر در هر پیکسل از تصویر اعمال شود، تا زمانی که اطلاعاتی را مبهم نکرده و یا از بین نبرده باشد، قابل قبول است. همچنین تنظیمات غیر خطی (به عنوان مثال تغییر در تنظیمات گاما) باید در شرح شکل تصریح شود.

هر گونه شبهه‌ای در مورد تصاویر در حین و یا پس از فرایند داوری به سردبیر ارجاع خواهد شد و وی از نویسنده (نویسندگان) داده‌های اصلی را درخواست خواهد کرد تا با تصاویر مقایسه کند. اگر داده‌های اصلی ارائه نگردد، مقاله ارسالی ممکن است رد و یا در مورد یک مقاله چاپ شده، سلب اعتبار شود. هر موردی که در آن دستکاری داده‌ها، تفسیر داده را تحت تأثیر قرار دهد، رد یا سلب اعتبار خواهد شد. لازم به ذکر است موارد سوء رفتار مشکوک به مؤسساتی که نویسنده (نویسندگان) در آن‌جا مشغول به فعالیت هستند، اطلاع داده خواهد شد.

سرقت ادبی

تمامی مقالات توسط تیم نشریه قبل از انتشار مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند و اگر سرقت ادبی مشاهده شود مطابق با دستورالعمل COPE عمل خواهد شد.

موارد سرقت ادبی شامل موارد زیر است: (اما باید دقت شود که تنها محدود به این موارد نیست)

-           کپی کردن مستقیم متن از منابع دیگر

-          کپی کردن ایده‌ها، تصاویر و یا داده‌ها از منابع دیگر

-          استفاده مجدد از متن انتشارات قبلی خود

-          استفاده از یک ایده از منبع دیگر با کمی تغییر در نگارش متن

اگر سرقت ادبی در طول فرآیند داوری همتا تشخیص داده شود، مقاله ارسالی رد خواهد شد. اگر سرقت ادبی پس از انتشار تشخیص داده شود، حق صدور یک اصلاحیه و یا سلب اعتبار مقاله برای نشریه محفوظ است. همچنین نشریه این حق را برای خود محفوظ می‌داند که سرقت ادبی را (چه قبل و چه بعد از انتشار) به مؤسساتی که نویسندگان در آن‌جا مشغول به فعالیت هستند، اطلاع دهد.

اصلاحات و سلب اعتبار

همسو با هنجارهای پذیرفته شده جامعه دانشگاهی، اصلاحات و یا سلب اعتبار مقالات منتشر شده، با انتشار غلط‌نامه یا یک مقالۀ استرداد، بدون تغییر در مقاله اصلی (به غیر از اضافه کردن یک لینک برجسته به غلط‌نامه و یا مقاله استرداد) انجام خواهد شد. مقاله اصلی در مالکیت عمومی باقی می‌ماند و پس از آن، غلط‌نامه یا مقالۀ استرداد به طور گسترده‌ای ایندکس خواهد شد. در موارد استثنا که مقالات حقوق خاصی را نقض کرده و یا توهین‌آمیز بوده، ممکن است مجبور  به حذف آن مقالات از سایت و آرشیو سایت‌ها شویم. (به جای مقالۀ استرداد چه واژه‌ای مناسب‌تر است؟)

برای اصلاحات جزئی در مقالات منتشر شده، نویسنده اصلی می‌تواند نظرش را در مورد مقاله با ارسال کامنت در همان مقاله منتشر کند. باید دقت شود این مسئله زمانی مناسب است که تغییرات مورد نظر نتایج و یا نتیجه‌گیری مقاله را تحت‌تأثیر قرار ندهد.

اصلاحات
تغییرات در مقالات منتشر شده که تفسیر و نتیجه‌گیری از مقاله را تحت تأثیر قرار دهد، اما به طور کامل مقاله را باطل نکند، در اختیار سردبیر خواهد بود، سردبیر می‌تواند از طریق انتشار یک غلط‌نامه که نمایه شده و مرتبط با مقاله اصلی است، مقاله را اصلاح کند. تغییرات در نویسندگی مقالات منتشر شده با استفاده از یک غلط‌نامه، اصلاح و اعمال می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به سیاست نویسندگی رجوع کنید.  

سلب اعتبار

در موارد نادر، زمانی که اطلاعات علمی در یک مقاله به طور قابل ملاحظه‌‍ای تحلیل رفته و اعتبار لازم در زمان حاضر را نداشته باشند، ممکن است لازم باشد مقالات منتشر شده سلب اعتبار شوند. مؤسسه هنر اسلامی نگاره در چنین مواردی از  دستورالعمل COPE پیروی خواهد کرد. مقالات سلب اعتبار شده، ایندکس و به مقاله اصلی لینک می‌شوند.

منشور اخلاق پژوهش نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

http://wisdom.ihcs.ac.ir/data/cw/news/Manshour_Akhlagh_Pazhouhesh....121.jpg

 

"نشریه درصدد انتشار مقالات علمی – پژوهشی، مسئله‌ محور و نوآورانه است."

نویسنده و افراد فعال در نشریه (سردبیر مجله، اعضای هیئت تحریریه، مدیرداخلی، ویراستار و ناشر) می‌بایست قوانین و منشور اخلاقی نشریه را قبول کرده و در آن به توافق رسیده باشند .منشور اخلاقی درCOPE ، راهنمای نویسندگان و عوامل فعال در نشریات است.

دسترسی آزاد و رایگان به مقاله‌ها

دو فصلنامۀ «سفالینه» نشریه‌ای با دسترسی باز و آزاد به مقاله‌های منتشر شده است. در نشریات با دسترسی آزاد، دسترسی به فایل تمام‌ متن مقالات فراهم و رایگان است.

Open_access_journalحق نشر

فصلنامۀ « سفالینه» تحت قوانینِ گواهینامۀ بین‌المللی کریتیو کامنز منتشر می‌شود. براساس این گواهینامه، نشریه اجازه اشتراک، انطباق و تخصیص مقالات منتشر شده را می‌دهد.

CC-BY

و همچنین تحت قوانین Creative Commons Attribution License پخش می گردند. (CC-By). استفاده های غیر تجاری از آثار به شرط استناد صحیح به اثر اصلی مجاز است.  

Creative Commons Attribution License

-         همچنین (این نشریه) تحت قوانین Creative Commons Attribution License منتشر می‌شود. طبق قوانین (CC-By) استفاده‌های غیر تجاری از آثار به شرط استناد صحیح به اثر اصلی مجاز است.

-         نشریه اطلاعات صدور مجوز (CC (Creative Commons license قابل‌خواندن توسط ماشین را در ابرداده‌های مقاله قرار داده است.

-         نشریه اجازۀ استفادۀ مجدد یا تلفیق محتوا را طبق صدور مجوز کریتیو کامنتز می‌دهد.

-         نشریه اجازۀ خواندن، بارگذاری، کپی، تکثیر، چاپ، جستجو در مقالات و لینک دسترسی به متن مقالات ویژه را به مخاطبان می‌دهد.

-         نشریه به نویسنده یا نویسندگان مقاله اجازه می‌دهد که بدون محدودیت و با رعایت کامل حقوق مؤلفان از محتوای مقالات استفاده علمی کنند.

-         نشریه اجازه می‌دهد نویسنده یا نویسندگان مقالات، با رعایت کامل حقوق مؤلفان آثار را بدون محدودیت منتشر کنند.